Marjanovski mostovi prijateljstva

Kreirano: Petak, 10 Siječanj 2020 Napisao/la Kosor

U sklopu godišnjih aktivnosti  Skautski klub " Marjan " organizirao je devetodnevno zimovanje za 50. svojih članova u dalekim Češkim Herolticana na planini Orlovice Hory gdje već dvanaest godina grade čvrste mostove prijateljstva.

 

Splitski izviđači svoje zimske aktivnosti provode s češkim skautimaHledačima iz malog mjesta Štitykoje godinama uspješno vodi načelnik Luboš Skacel. Njihov most povezao je tri susjedna mjesta; uz spomenute Štity, tu su male Heroltice i gradić Šumperak gdje su im, uz ostale, uvijek na usluzi dragi prijatelji Renata Nyklova Filip Tomaj.

Kao i uvijek kad su Marjanovci u pitanju sve se posloži kako su i planirali. Snijega što umjetnog, što pravog omogučilo im je provedbu svih planiranihaktivnosti.

I ovo zimovanje iznjedrilo je nove izviđače- skijašekoji do Heroltica nisu znali ni što su pancerice. Svi su stariji i iskusniji  za ovih 10 zajedničkih dana koji su svakako još više učvrstili njihovo zajedništvo.

Kao i prije dvije godine odgovornost organizacije ovog zimovanja preuzeo je Vice, te ponovo zavidnoodradio sve preuzete zadaće na čast vodstvu ovog kluba koje s ponosom uživa u svom izviđačkomuspjehu  odgoja mladih.

Da bi priča bila izviđački kompletna, za uspjeh ove složene aktivnosti svakako su zaslužni i svi ostali,među kojima su se izdvojili Puje, Frane, Beg, Vito, Antea, Lara, Dina, Ivis, Žaklina, Raja, Mile, Ivan,Patrik, Fićo, Grbi i Adi koji su sve dane bili važan suport, te naravno uz red, poštovanje,  disciplinuljubav i brigu za drugoga, od Vila i Zviri do Vitarakoje se u Marjanu i te kako njeguje.

Kao i svakog zimovanja do sad proslavili suMarjanov rođendan i to već 64. Svi nasmijani i puni ljubavi, nakon što su se vratili s obilaska Šumperka i pizza prvo su otpjevali svoju himnu „Ponos Marjana“, a nakon nje  zasladili su se tortom kojoj nitko nije mogli odoljeti.

Nadaju se kako će njihova sloga i izviđački odgoj jednog dana omogućiti narednim generacijama proslavu njegovog 100.–og. rođendana.

Na kraju se proglašeni najbolji i najzaslužniji Vila, Zvir i Vitar, a oni su: Sandi, Roko i Puje koji su se istakli svojim ponašanjem i tu su titulu itekako zaslužili.

Na kraju članovi ovog kluba zahvaljuju i svojim brđanima; Kosoru, Vesni, Marinoviću. Mirku, Mihiju Sanji na svekolikoj potpori, kao i Mariju iMiru- vozačima iz Darko trade d.o.o..

 

B.P.