Logor 2018 dan treci prvi dio

Kreirano: Nedjelja, 22 Srpanj 2018 Napisao/la Lada
logor-2018-dan-treci-prvi-dio
 Nedilja, jutro

7 10 Dena, Bobo i Vanja su spremni, Ratko printa dokument i odlaze. Di će zoron? U Rijeku, u bolnicu. Vanja je nezgodno pa priko balvana i slomija ruku. Jutros će je malo namištat. Kako moja Mirela kaže: Dobro je da je naše dite, tj mama i tata su izviđači. Ma junački se drži, nije bilo suza, iako je ljut na sebe kako je to uspija. Opomenili smo ostale da se ne junače, da ne preskaču balvane, kišno je bilo, vlažno je i klizavo. Normalno je da će se malo verat ili da će se neko malo izvrnit, ali važno je da ne izazivaju. Držimo Vanjči fige da sve prođe šta manje stresno i da se brzo oporavi. Ma lom palčane kosti je najčešći lom i ima izvrsnu prognozu, pa se nadamo da će tako bit i ovi put.

 8  10 Zastavu diže Lovre Letica! I ne samo jer mu je rođendan nego jer je jučer bija dobar! A rođendan mu je. I to deseti!!! Otpjevali smo mu Sretan ti rođendan, uručili slatki poklon i najavili popodnevnu zabavu. Mama se pobrinila da slatkoga ne fali, pa će poletarci guštat!!! Fala mama!

8 22 Smotra šatora po krugovima. A kako će bit nego po krugovima?! Ono, šta san već objasnila, svi šatori poleta su u jednome krugu i sad njihovi vođe rade smotru. Klinci stanu svak isprid svog šatora a komisija obilazi i pregledava stanje. I ne gleda samo šator nego i osobnu higijenu. Ocjene se umanjuju za svaku nepravilnost. Stogo? Možda, ali funkcionira. Jučer su imali samo edukativnu smotru, bez ocjena, da nauče kako bi tribalo bit a danas je prava. Tj. poluprava. Prava je kad Dena radi leteću smotru, tj kad sve šta nije dobro, leti iz šatora. I Vile i Zviri imaju smotru ali su mi daleko pa njih manje spominjen... Njihovi su krugovi iznad ekonomata, a ekonomat je iznad kučice, a kućica je iznad mog kutića. Eto... Zato ih ne vidin baš...

8 40 Dolazi mi Petar jer ga je nešto ubolo ili gricnilo, nismo sigurni. Samo je siguran da nije osa jer bi je vidija. Ne boli ga puno, malo smo „opekli“ mjesto uboda aparatičen i namazali Sinopenon. On je inače junak koji uopče nema alergijske reakcije, ovde u šumi, nijedanput nije zakašlja!

8 50 Alen, Toma, Lenič pune vodene balune. Mali imaju igru s balunima i uređenje njihovoga kutka u šumi. Oni rade po svome programu i guštaju u svakoj minuti.

9 00 Doručak će skoro, standardno, nutela ili pašteta, obilata dakako, pahuljice, mliko, čaj... Ja san teški klasičar, uvik uziman nutelu i čaj. Iden sad to rješit prije gužve pa se vraćan pisanju...

9 30 Tri porezotine, dva uboda, jedna trbobolja i jedan izgubljeni glas. Sve uspješno rješeno. Jedino glas moramo kontrolirat. J

9 55 Krenile radionice. Ivis je u mojoj blizini a prvi su kod nje došli Terzić, Viđo i Adi. Njih je troje jer in je jedan u kužini. Krenili su neozbiljno, ali smo ih malo opomenili... Najjače je bilo „Adi ne sramoti mater!“ Naravno da su se popravili. J Uspješno su prošli radionicu i spremni su za iduću. J

10 40 Zamjena
Sad su kod Ivis Zita, Stella, Katarina i Mia. Vidi se da su Domzine cure, mirnije i ozbiljnije...

11 30 Vanjči je valjda rješen, namišten i zagipsan... Čekamo ga da dođe... Dena i Bobo su još s njim u Rijeci, čekamo da jave.

11 50 Današnje, jutarnje radionice su gotove. Mala pauza i onda svi na vatrište. Podijeljene su in pjesmarice i uče pjevanje. Nema nama naše Vesne iz Zagreba da ih poduči! A možda i dođe. Iako uopće ne pjevaju loše pogotovo himnu. Barenko su glasni ako i nisu u tonalitetu.

12 18 Poletarci su se podilil, svaki je naoružan sa dva vodena baluna, i imaju vodene aktivnosti. Imaju prvo neke igre, pa se dodaju, pa prskaju, pa se gađaju, pa kad je to gotovo onda ih Marina i Alen vrčevima zalivaju. Kad su mokri, dica se našamponiraju pa ih Ratko ražentaje. I tako smo obavili dva u jedan, i igranciju i pranje. J

12 42 Kako kaznit lapane koji na crtanju majica, na majicama ispisuju prostote? One koje oni razume ali ih poleti kopiraju? Ja bi ih najradije zadavila. A vi? Javno ih izložit? Da se ispričaju?

13 01 PRVI KRPELJ!!! I to kod slovenca! Adi je prijavija prvoga a drugoga Mauro. Zalipljeni su na kutiju, zaokruženo di su bili, pratićemo ima li promjena. Nakon logora u Dolenjskima, skinili smo gomilu krpelja a jedino je Adi ima reakciju! J Srića da je mama pedijatrica i odma je rješila antibiotik.

13 11 Bruno je malo na poštedi kod mene u kutiću, nokat ga ne boli iako je malo nabotija. Stavili smo mu oblog. Ne buni se, dobija je posebni ljek. I to duplu dozu. Pitan ga ja oće li čikolatu ili Kiki, a on kaže „može oboje“. J Izvuka se čišćenja livade. Poleti su čistili teren di su se gađali balunima. Sistem je jednostavan, Stanu jedan do drugoga, rašire se u strelce, i polaku idu napred. Skupljaju samo ono šta je baš u njihovome polju, i za tri minute, livada je čista.

13 28 Ekipa ima slobodne aktivnosti, čuje se graja sa igrališta a miriše i iz kužine... To najviše volin!!!

Iden nać Alena da ovo objavi, da me ne zivkate na mobitel kad će novi tekst... J