Logor 2018 dan drugi

Kreirano: Subota, 21 Srpanj 2018 Napisao/la Lada
logor-2018-dan-drugi

 Logor, prvi dan, a kažu da je subota...

Ja san na godišnjemu od 6.7. pa san malo pogubljena. Ma zapravo nije ni bitno koji je dan dok smo ovde, nama je super.

Noć je prošla mirno, nije bilo mjesečarenja, plakanja ni noćnih izlazaka u zahod. Sve je skoro savršeno prošlo. Skoro, jer je nekoliko članova reklo da in je bilo ladno spavat. Jel čujete vi doli?! Ladno!!! Ne brinite, imamo deka a i praznih boca od coca cole. Ups?! E pa praznu bocu napunite toplon vodon i uvalite u vriću prije spavanja. Kad legnete u toplo, lakše van je i zaspat. Onda valjate bocu di van je ladno, zaspete i kad ste zaspali više van nije briga. Svi koji su komentirali da in je bilo ladno, rekli su da in je bilo dok su pokušavali zaspat. Nema nikakvih primjedbi, niko se ne žali, niko ne prigovara. Dakle,... Dobro je...

 Jutros su mi se rugali kad san su me vidili jer san na piđamu ubukla gumene čizme. Jer ima rose. A gori mi nije bilo ladno jer san obukla onu moju crvenu zimsku jaketu. I stvarno mi je bilo toplo! J

Šta se tiče stvari koje su donesene na logor i to je skoro bilo savršeno. A da nije svatila san kad san jutros zoron došla do kutića. Neko mi je prpa po stvarima!!! Ja san lipo sve izolirala, zatvorila u kutije šta se dalo zatvorit a otvorenu kesu lipo zašuškala malin karimaton (podloškon za spavanje koju nisan koristila). A jutros, karimata nema i sve lipo otklopljeno. Dođen do starijih i žalin se a Ratko me umiruje i kaže da je on malome Marušiću reka da uzme. Meni opet upitnik? Pa ol mali nije ponija? Ma je, opet će Ratko, ali ga nije moga nać! AHA! Onda dobro. Isto san ga malo vikala ne šta je uzeja karimat, nego jer nije poklopija stvari. A karimat smo naravno našli. Kako je od donešen sa stvarima od poletaraca, tako je završija u njihovome krugu.

8 00 Ustajanje

Obično kad mi produžimo spavanje iz nekog razloga, a ovi put je bila rosa, ekipa se probudi i ranije od predviđenoga. Ali, nije tako bilo. Svi su lipo spavali osin Đinđera, on se diga u zahod. E kad se već diga prije ustajanja, onda je dobija zadatak. Nije ništa teško, niti je to po kazni. Zapravo van je najgore prolazit kraj Dene, Kosora, mene ili Ratka jer skoro uvik imamo neki zadatak za vas. Đinđer je samo podilija toalet papire po zahodima i bija slobodan.

9 00 dizanje zastave

Sam čin dizanja i spuštanja zastave je svečani čin na koji dolaze svi. Obuku uniforme i budu sa svojima iz družine. To je vrime kad se pohvale ili pokude oni koji su to zaslužili. To je vrime kad se dile zadaci i kad svi odjedanput dobiju istu informaciju. Kako će je oni procesuirat e to je već novo pitanje ali imaju svi istu priliku. Zastavu dižu ili spuštaju zaslužni članovi od dana prije. Nekad su to oni koji se istaknu taj dan ili ako su svi slični onda se gleda i ukupni dojam i od prije. Jutros je zastavu RH diza Luka Alajbeg a zastavu SK Marjan Antea Kosor.
Još jedan čin koji smo preuzeli od naših čeških prijatelja je zabijanje sikire u panj. Time započinje rad na logoru, primjena izviđačkih vještina i znanja, život u prirodi i s njom. Čast da to uradi priprala je našoj načelnici Andrei Domazet Domzi. Usput veliki pozdrav našem Lubošu!!!

9 44 doručak je pri kraju. Kruv bogato namazan nutelon, ili Gavrilović pašteton. Kad kažen bogato, onda stvarno mislin bogato. I tu moja bračka krv zakaže. Niti malo mi ruka ne zadrhti kad zagrabin žlicon obilatu količinu (bilo da ja mažen bilo da ko drugi). A pašteta je prava, iz velikoga važa, ona kad otvoriš pa miriše. Miriše na djetinjstvo, miriše na lito, miriše na sve... Vi mladi roditelji, ovi dio teksta pokažite svojin roditeljima pa njih pitajte znaju li o čemu pišen.

E da.. Noćas smo imali prvu životinjsku posjetu ako zanemarimo kukce. U trpezariji je uočen mali puh! Mali, neuhranjeni, sitni. Prije nas su bili neki izviđači iz Njemačke, biće mu nisu ništa ostavljali za jest... Reka je Kosor da ne brine, da će ga on ugojit. Ima u nas za svih, kaže. J

10 10 Alen i Marin uskaču poletarcima i s njihovim predvodnicima kreću put šume. Naoružani sikirama i pilama veselo odlaze. Nekako mi se skoro učinilo da čujen onu pjesmicu iz Snjeguljice Aj-ho-ho... Samo ne znan ko je zla vještica? Išli su izabrat drvo za jarbol i drva za kapiju. Velike ne čujen, biće su i oni u šumi.

10 20 Dolaze cure. Luči boli ruka. Zglob. Ne vidi se ništa, ne pipa se ništa. Ali vjerovatno je od cipanja macon ili sikiron. To je zapravo problem tih opetovanih tj ponavljajučih pokreta. Zaboli na zdravo. Malo čudomix kreme, elastični zavoj i preporuka da je malo štedi... Zara mi kaže da ima i gaveza i kremica i svega ako mi šta pofali. Ma di će mi pofalit, svi su me opskrbili...

11 05 Mia mi dovodi Zitu, a njoj na nozi veliki flaster. Laura je to njoj već dezinficirala, i stavila ali su oni ipak tili stručni sud. Dakle, eto... Vaša su dica samostalna. I nema suza i nema panike i nema gadljivosti. Je, ogrebotina je u tri reda, površinski ali malo gadno izgleda. Laura je to super odradila jedino je u mene malo bolji flaster. Zita zadovoljno otrči dalje pohvalit Lauru i nastavit izradu objekata. Danas rade ulazne kapije i jarbole za njohove družinske zastave. Okolo se čuju samo zvukovi sikiranja, tu i tamo neki glas, ali zapravo je tišina.

Maloprije je nešto ka počela kiša, 20-30 sekundi i to je to. Evo sunce... I neka ga...

11 10 Uočavan dežurne u kužini. Danas su to Mia Fidler i Sandro Staničić. Mazali su, rizali, čistili a sad će i pomoć u pripremi ručka. Skroz su dobri.

Aha, sitila san se. Jučer na odlasku vas mi je deset dalo preporuke za svoje dite. Ja san stvarno mislila da ću sve popantit. Ali jok. Srića da smo mi pripremili a vi ispisali zdravstvene kartone. Sinoć san rješila ove šta piju ljekove, jutros jutiše ali mi je falilo dite šta pije ljek iz frižidera. Onda san se makla iz kutića i pročitala šta piše, o kome je riječ. Sandi, naravno. Amo po nju, i čin me vidila odma je rekla da je zaboravila. Rješili smo i to... Sad se polako uhodavamo, biće to ok. I pohvaljujen mamu koja je napisala genijalnu čitabu za svoje dite, tako triba! Znaće ona o kojoj pišen. Lipo je sve iskreno napisala, i olakšala nama posal.
Sva su dica dobro, nijedne suze, nijedne tuge. Sve je super, i sad zaključujen ovi dio dana i iden nać nekoga ko će ovo objavit.

Eto...