Dan planeta Zemlje 2018

Kreirano: Nedjelja, 22 Travanj 2018 Napisao/la Ratko
dan-planeta-zemlje-2018

 Dan planeta Zemlja ili Budi pripravan
Na Dan planeta Zemlje, splitski su izviđači spojili boravak na otvorenom, sa zanimljivom vježbom. Naime,  željeli su pokazati svoju spremnost da u slučaju potrebe podignu privremeni smještaj za 300 ljudi.
U dogovoreno vrijeme na Zvončacu se sakupilo 80-tak izviđača. Zadatak: u roku 15 minuta izvaditi 100 šatora iz vozila, iznijeti ih na livadu i podići logor. Na dogovoreni znak akcija je počela. Istovar iz auta, prenošenje do livade, otvaranje vreća, raspakiranje te postavljanje raspakiranih šatora.
Marjan ih  je imao zadatak podići 20. Naši šatori su malo veći i kompliciraniji (na 13 klinova dok standardni  tipa kućica imaju 8) ali smo ih ipak u zadanom roku podigli sve te stigli pomoći izviđačima druge udruge na polju do nas.

Nakon kratke ceremonije i pokliča povodom uspješnog dizanja logora, slijedilo je njihovo „rušenje“ tj. spuštanje i pakiranje. Naših 20 šatora uspjeli smo spakirati u vreće za 10 minuta. Svi zajedno smo šatore odnijeli u vozila i Zvončac je ostao čist i uredan kakvim smo ga i zatekli.
Ovom uspješno izvedenom vježbom izviđači su još jednom pokazali svoju spremnost da u slučaju izvanrednih situacija svoju opremu, znanje, vještine i iskustvo stave u službu zajednice. Nadamo se da potreba za podizanje logora u slučaju izvanrednih situacija neće biti ali mi ćemo uvijek BITI PRIPRAVNI pomoći drugima u skladu s našim izviđačkim Zavjetom.
Pohvala svim sudionicima na prikazanim vještinama i uloženom trudu. Cijela aktivnost je snimljena s više kamera te ćemo se potruditi pokazati vam snimke.

>