DAN 8. I POVRATAK KUĆI- KRAJ ZIMSKE MARJANOVE RAPSODIJE

Kreirano: Srijeda, 10 Siječanj 2018 Napisao/la Administrator

Produženo spavanje nakon lude plesne noći. Marjanovci polako mile put trpezarije a već je 9 sati. Doručak i akcija; pakovanje poleta, zviri- posla za Vitre ko u priči, čišćenje i pranje korištenih prostora. Sve je to odrađeno do ručka. Nakon spize popravljanje nedovršenog, finale i zbor ispred busa. S nama se vjerni prijatelji iz Hledača, na čelu s Lubošom i zlatna Renata koja se više nego brinula o  Marjanovcima. Kako kod njih dolaze i drugi skautski klubovi svojom izjavom- MARJAN JE JEDAN- dala nam je obvezu i nakon naših 10 zajedničkih godina biti još bolji. Na njen upit:"Dolazite i dogodine?" dobila je gromoglasno i jednoglasno "Dolazimo !!!". Nakon družinskih pokliča i tradicionalnog Marjan-more krenuli smo put kuće.

Prva stanica- Olomuc- trgovački centar. Zadaća- rješit se CZK- netko u dućanima a drugi u mjenjačnici. Nakon ugodna 2 sata "mijenjanja" krećemo za Beč i negdje na pola puta do Graza- Mc Donalds. To treba doživjet- kao da nikad nisu jeli te burgere, sladolede... odoše roditeljski euri, a oni siti i zadovoljni pozaspali do Prgometa. Buđenje, doručak, zovi roditelje... i napokon u 9.10 h stižemo na odredište. E, tu kao nikad do sada, čudan rastanak, bez roditelja, u busu pozdrav i otpust. Zašto, pa zbog juga i kiše koja ne staje. Iz busa u sigurnost roditeljskih auta a tko je morao kisnit zbog stvari, morao je i pokisnit. Ni prvi ni zadnji put.

Ipak, osjećaj sreće, zadovoljstva, ljubavi i prijateljstva ni jedna kiša nit je mogla skriti ni oprati. Uživali smo mi i bez snijega, u igri i pjesmi. Važno da smo zajedno. To zajedništvo i pažnju teško je drugdje doživjeti . Neki koji su danas bili vođe i vodnici prije 10 godina bili su Vučići- tako će , vjerujem, današnji Vučići za 10 godina biti vodnici i vođe. Ovi Marjanovci su udarili dobar temeljh nastavka naše izviđačke priče.

Hvala svima koji su nam pomogli u organizaciji ovog zimovanja kao i svim sudionicima što su to znali iskoristiti na najbolji mogući način. Jedno je sigurno-i ovo druženje ostat će nam u lijepoj uspomeni.

Vaš Kosor