Jesenje igre poletaraca Dalmacije

Kreirano: Srijeda, 18 Listopad 2017 Napisao/la Ratko
jesenje-igre.poletaraca

U subotu 14.10.2017. godine ispred prostorija Udruge izviđača Omiš okupilo se preko 160 poletaraca i pčelica iz cijele Dalmacije. Osim splitskih udruga Spinut, Brodosplit, Jadran, Split i Marjan sudjelovali su i izviđači iz Zadra, Dugog Rata i domaćina Omiša. Nas - Marjanovaca ukupno je bilo 26.

 

Nakon otvaranja članovi su po jatima (družbama) dobili zadatke koje su samostalno (uz pratnju voditelja) trebali riješiti. Zadatke – odgovore na razna pitanja o Omišu je trebalo pronaći u šetnji gradom. Trebalo je pronaći staro gradsko groblje, gradska vrata, stup srama, kuću sretnog čovjeka i tvrđavu iznad Omiša (Mirabelu). Naši snalažljivi Vučići bez večih problema su ispunili sve zadatke.

Poslije naporne šetnje gradom sva jata su se okupila na plaži i dobila marendu – krafne. Igre su nastavljene na plaži. Jata su pojedinačno sudjelovala u raznim igrama. Osim traženja novčića u brašnu, najdraže im je bilo pumpanjem vode rušiti postavljene čunjeve. Na poligonu spretnosti svi su pokazali zavidnu brzinu i spretnost. Naši se nisu kupali u moru (čak nisu niti pitali: smiju li).

 

Umorni od trke i jakog Sunca spas smo potražili u prostorijama Omišana koju su nam za ručak spremili manistru s mesom i sok. Poslije ručka malo smo se još družili u prostorijama do zatvaranja akcije. Susrete smo završili zajedničkom pjesmom. Do autobusa još je bilo vremena poigrati se u parku na plaži i isprobati sprave za vježbanje. Zadovoljni, i umorni vratili smo se kućama.

</p