Rafting na Cetini 2017.

Kreirano: Nedjelja, 01 Listopad 2017 Napisao/la Puje
rafting-cetina

U nedjelju 16.9. su se Marjanovci uputili autobusom na izlet do rijeke Cetine.  Cilj izleta je bio rafting.

 

Mnogima je ovo bio prvi susret sa rijekom, čamcem i veslima. Odmah smo se presvukli i zadužili sigurnosne prsluke, kacige i vesla. Po čamcima su nas izmiješali, pa su tako neki Vučići bili i sa Zvirima i Vilama i naravno svojim roditeljima.

Plovidba je podijeljena u tri dijela. U prvo dijelu smo učili veslati i naravno bilo je dosta prskanja. Zabavili smo se na nekoliko malih brzaca, ali to je samo bio početak naše pustolovine na Cetini. Na prvom odmorištu se većina  odlučila okupani, nije nas zaustavila ni hladna rijeka. Nastavili smo našu plovidbu na drugom dijelu s mnogo zabave i opasnih brzaca koja smo, uz malo zapinjanja, svi dobro savladali. U međuvremenu smo stali i izašli na obalu jer je jedan dio rijeke malo opasan za nas pa smo išli pješice, a naši dobri domaćini su nas počastili energetskim pločicama. Treći dio smo savladavali na različite načine, neki su se spuštali unatrag, neki se namjerno okretali...

Na cilju smo izvukli  čamce, presvukli se u suhu robu i pojeli. Pozdravili smo domaćine i skipere jednim Marjan-More, ukrcali se u autobus i krenuli kućama.

Bila je to jedna odlična pustolovina!