Još jedan logor, još jedni konačari

Kreirano: Četvrtak, 20 Srpanj 2017 Napisao/la Martin Freund
logor-je-ne-sluzbeno-poceo

Još jedan logor, još jedni konačari.
Iz Splita smo krenuli u sridu prijepodne i došli smo na teren oko 3 popodne. Puni volje za rad ( neki više neki manje ), bacili smo se na posal. Prva prepreka je bila činjenica da se kamion sa stvarima za logor nije mogao spustiti na teren, te smo morali izvršit istovar na drugoj lokaciji i naknadno uz pomoć traktora prebacit stvari na teren. Podijelili smo se u 2 ekipe. Jedna je bila zadužena za utovar stvari na traktor, dok je druga digla ekonomate te razvrstavala te stvari kad bi došle.

Nakon par sati rada, bilo je vrijeme da se pauzira s radom te da se nešto i pojede. Chef konačara Kosor nam je pripremio pečene kobasice s povrćem u prilog. Nakon podijele zaduženja za sutrašnji dan, slijedilo je druženje uz gitaru i pijesme, poštena nagrada za pošten rad.
Spavali smo u trpezariji koju smo prethodno digli, kao i još jedan veliki šator koji nam je služio kao spremica za osobne stvari. Kad smo se digli oko 8 i po, sunce nam je priredilo (pre)topao doček, ali preživili smo. Doručak, pa opet na posal. Prvo smo pomakli kemijske zahode na suprotni dio terena, i onda smo se podijelili po zaduženjima. Neki su dizali šatore, neki postavljali kužinu, a ja i Đuro smo išli naći i srušiti prikladno drvo za glavni jarbol. Svako malo bi se svi opet skupili kad bi trebalo pomaknit trpezariju ili onaj drugi veliki šator. Svako malo bi uzeli pauzu od par minuta, pa natrag na zaduženja i tako u krug sve do ručka. Ovaj put nam je Chef Kosor pripremio bržole. Taman.
Nakon toga je slijedio popodnevni odmor koji nam je itekako dobro došao. Nakon toga se nastavilo s radom kako bi bili spremni za dolazak svih Vas koji ovo čitate ;)