Jos jednom logoru je došao kraj

Kreirano: Utorak, 09 Kolovoz 2016 Napisao/la Ratko
jos-jednom-logoru-je-dosao-kraj
 LOGORU JE DOŠO KRAJ...
Još jedna logorska avantura je završena. Nije bilo lako ali ipak se nadam da ste se svi vratili kući sretni i zadovoljni bogatiji za ovo vrijeme provedeno zajedno pod šatorima. Siguran sam da ste stekli nova znanja, vještine i što je najvažnije učvrstili prijateljstva unutar ali i između družina. Nije uvijek bilo lako. Znam da su nekima nedostajali roditelji, braća i sestre, nekima kućni ljubimci a nekima TV i Pokemoni... Unatoč kiši, mrklim noćima bez mjesečine, gustoj šumi punoj životinja ostali ste vedrog duha i dokazali da ste pravi izviđači. Unatoč svim mojim povišenim tonovima i kritikama koji proizlaze iz želje da budemo još bolji, mogu reći da sam zadovoljan logorom. Koga pohvaliti? Krenimo redom. Prvo bi pohvalio konačare Vitre i Grome koji su unatoč stalnim pljuskovima ipak odradili sve planirano i pripremili sve za dolazak glavnine kluba. Na logoru ste pomagali mlađima i odradili sve što se od vas tražilo. Posebno bi vas pohvalio za organizaciju zabavnog života i logorskih vatri. Posebno bi pohvalio najmanje Vučiće i njihove voditelje Lucu, Alena i Marina koji su svojim radom i pregrštom aktivnosti bili primjer starijima. Kroz igru su odradili sve planirano. Marjanskim Vilama (Pumama i Pandama) i njihovim voditeljima Domzi, Anji i Aldu zahvalio bi na odgovornom radu, slozi i iskazanoj želji da postignu što više. Vama ne trebaju čarobni štapić i krila. Kada nešto poželite to vašim zajedništvom i ostvarujete. Marjanske Zviri (Tigrovi, Grizli i Morževi) te njihove voditelje Serđa, Đurđu i Vicu bi pohvalio na njihovoj energiji, šalama, vedrini i duhu koji su unijeli u ovaj logor.
Postali ste prava složna družina unatoč još ponekom sitnom ispadu. Ovaj logor ne bi uspio bez naših kuharica tete Mare i Valentine koje gotovo da nisu izlazile iz kuhinje. Veliko hvala Kosoru i Nikoli na logistici koji su odmah rješavali sve probleme. Hvala Bobi na svim istraživanjima, izvještajima, savjetima i točnim meteorološkim prognozama. Ladi na zdravstvenoj njezi, radionicama i „Ladinim minutama“ kojima je izvještavala roditelje kao i Alenu koji je svako jutro prije ustajanja išao u mjesto obrađivao fotografije i to objavljivao. Hvala Vesni što nam je unijela pjesmu na logor. Marinoviću na pomoći oko dizanja logora a Zokiju i Ljubi na pomoći oko pagode i rušenja logora. Hvala Mireli i Deni na redovnoj opskrbi i ispunjavanju svih naših želja i hirova. Hvala svim gostima na poklonima a posebno slovenskim tabornicima na nastavljenoj suradnji.
Hvala vam svima što ste svojim radom, ponašanjem i vedrim duhom pomogli da ovaj logor bude uspješan. Nadam se da ste ste neke neugodnosti već zaboravili i ostavili u šumama Kočevja a da ćete lijepe stvari koje su vam desili zauvjek nositi u srcu.
Sloga koju ste postigli na logoru najvidljivija je na kraju kroz vašu zajedničku
pjesmu i pokliče. Što reći nego: „Vi ste PONOS MARJANA“.