Logor - dan sedmi

Kreirano: Petak, 05 Kolovoz 2016 Napisao/la Lada
logor-dan-sedmi

Sine, sritan ti rođendan!!!
A logorski rođendani su jučer prošli super. Martin Freund i Noa Gavranović su uz večeru dobili torte, puvali su svičice. Naravno da smo in otpivali rođendanske pisme, a Noa je komentira da je upravo takvu tortu sanja u snu. Martin se zahvalija na organizaciji iskreno dirnut!
9 22 Doručak se bliži kraju. Danas nema nutele, ima paštete i mermelade. Bome, jede se i jedno i drugo. Priko reda su išli jučerašnji veliki kuriri. Zašto? Jer oni idu danas na bazene. Oni su, osin šta su samovali, priskočili i brčkanje. Kako su bili odlični, Bobo ih je za nagradu odvea jutros. Zapravo, pari mi se da in je to bilo najteže. Dilema bazeni ili smaoća? A nisu znali da će ipak ić, sa odgodon.

10 37 Ajme, šta se dogodilo? Zviri nose maloga Marina, Fićo, Tomica, Lovre i Len drže nosila i žurno hodaju.  Šta mu se desilo? Ups?!
Ma ništa, sve je u redu, Zviri uvježbavaju uvjete za listove! Jedan od njih je i izrada nosila i prenos ranjenika.
11 00 Male Vile su kod mene na radionici prve pomoći. Anja me umela, ka jeka iza mene. Zapravo, ona sve zna pa samo potvrđuje ono šta ja pričan. Suuuper, iden ja pisat, ona će nastavit praktično. Vidin ih da vezuju noge, zamataju glavu, laktovi svima nešto zašuškani. Ide in solidno. Stella je najjača, ipak je ona u Crvenom križu...
11 38 Lovre uljeće niz kosinu iznad kućice: „Ladooo, opet me kopriva napala! Ma ne znan zašto uvik mene?!“ Noga namazana, nagrada spremna, Lovre zadovoljan.
11 44 Dežurni iz kužine, Krešo i Mia D. Ražentavaju krpe. Taman gotovi, krene Krešo prema kužini, učine tri koraka, i pljas,... Sve oplete po podu!!! Na zemlju!!!
Pa rikverc, i sve ispočetka.
-    Poleti su negdi po šumi, imaju izazov Veliki lov. Prošli su pored nas prije cca po ure, naoružani lukovima i strelama, puni energije i veseli!!!
11 48 Kosor preuzima moje zadatke večeras. Dena, Mirela, Bobo i ja idemo u Pulu. A šteta je ne otić na koncert Balaševića kad je već tako blizu. U čast toga, ja nosin majicu Optimisti – uvik isti. Iman i drugu za koncert, jerbo se prije moran oprat, pa da na čisto obućen čistu majicu.
-    Sinoć su vođe patrola dali popis za nabavku za bivak. Oće reć, da su napisali naruđbe za sve šta žele jest. Naravno da su svi stavili na popis slatkarije, ali izbor glavnoga jela je različit. Jedni je kuvat manistru, drugi peć kobase, treći hrene... Jedni su se sitili naručit i marschmallowse (ako se tako piše) isto za peć iznad vatre.
-    Male Vile i Zviri idu relativno blizu logora, noćit će blizu skloništa, cca po ure hoda od logora. Veliki idu malo dalje, cca dvi ure hoda.
-    Poletarci ostaju u logoru, imaju disco večer, paliće vatru, peć kobase, palačinke, radit deserte, puštat muziku, plesat, igrat se. S poletima ostaju Alen, Luce, Marin, Nikola, Kosor i Ratko.
Dobila san komentar da san prevjerno opisala moju muku jučer. A da znate koliko san toga cenzurirala? Ja san prvi put u životu imala migrenu! I bilo mi je očajno!!!  Ako je nekome bila muka čitat, onda je cilj postignut! Da baren malo podilite moje osjećaje. A meni je danas dobro, dapače, odlično. A bilo mi je i jučera, kad san došla sebi.
12 22 Karlo je opet kod mene. Jučer, na bazenu, udrija je nogon u rub bazena, bole ga dva prsta na desnoj nozi. Nasprejali smo Deep freez, namazali Neofen, zavili malo i na spavanjac. Jutros na previjanje. On sav ozbiljan, a sestra ga malo zeza. I predlaže mu da je najbolje da ide doma kad ionako mama i tata danas dolaze. On joj je samo rekao „Aha!“ Al u ta tri slova je bilo „Ma da ne bi, neću, zašto ti misliš da ja trebam kući, ne dolazi u obzir, meni je tu super!“
12 27 Stella, Anja i Nina slažu imena od perlica, čudi me da još neka nije došla...
12 28 Viče teta Mare: „Nikola, nemoj daleko, nestaće mi plina!“
Jutros je bila rasprava, triba li pisat ovoliko, triba li objavljivat ovoliko slika, triba li ili smo vas razmazili? Pa valjda i jedno i drugo. Meni nije teško pisat, a Alenu nije teško objavljivat. A da smo vas razmazili, jesmo! Još primamo kritike, kao, malo pišete o ovima, malo ima ovih na slikama... A koliko ima slija di je Ratko, Dena, Mirela, Nikola, Kosor, teta Mare, Valentina? Samo vašu dicu slikajemo, a ima onih koji se žale. I zato, budite skromni, da bi slikali vašu dicu, mi moramo prekinit svoje aktivnosti, doć, čekat, nać zanimljiv trenutak, slikat, pribacit slike na komp, probrat, obradit i na kraju objavit. I niko ne pita koliko to traje! Mi i dalje nemamo internet u blizini, za objavu neko mora ić u misto,  sist u kafić, i onda to rješavat. A da,.. Zviri se nerado slikaju, tek toliko da znate!!!
13 21 Valentina hvali dežurne u kužini. Mia D i Toma S, super su očistili gomilu salate, na ponos svojima. Doduše, Toma je pokuša izbjeć slikavanje, a u šoku je od toga šta mu znan ime. Jadan, nekako se uvik potrefi u mojoj blizini kad ja nešto pišen za objavu... Smišan je!!!
13 22 Ekipa se pakira za odlazak na bivak, moran se i ja ić spremit. Ponićemo dva šatorska, da se imamo na šta izvalit na travu u Areni, a moran ponit i kušina za spavanje u autu. Dena i Bobo će vozit a Mirela i ja možemo spavat.
13 58 Dolaze male Vile, žicaju zamjenu. Dena in je kupija mančmalou a ne maršmalou. Ovo je oni pjenasti bjeli sa čokoladon, a one su tile oni mekani, u bojama, šta se peče na vatri pa se rasteže. Alen pristaje, za 12 ovih prelivenih čokoladon, dajemo in 16 tih za rastezanje. Mi smo za polete kupili u Splitu, jer nismo znali ima li ovde.
14 02 Jakov uljeće pod punin naoružanjen i vikne s ulaza, „Cila potkoljenica, cila!“ Gledan šta je a ono i njega napala kopriva! Namažen Floceton i sve prolazi!
14 15 Stižu Kosori... Tanja, sin i Đulijanov brat... Došli po Anteu, ide ujutro u Njemačku. Al ona ne želi... U šatoru je i plače... Ovakve me situacije podsjete na priču od male Mihe. Došla kod nas i plače... „Onaj moj otac... Oće da iden s njin u neki Pariz... Neeeeću... (Šmrca....) Ja oću uu Botiće!!! „
To van je ka da neko neće u Pariz jer oće na bivak u Kreševo...
Mihe nije otišla u Pariz, tako da je ta priča za nju, imala sretan kraj...
14 30 Pripreme za ručak... Gulaš s kumpirima je, salata i sok..
A da,... Kako su Kosori došli po Anteu, Valentinin i Karlov otac ne mora dolazit. Al oni žele! Svidilo in se kad su došli dovest dicu pa ih evo opet. Neka!!! Važno da je nama lipo.
-    Pakiranje traje vječno... Još nisu napustili krug... Ajme...
15 30 Evo i Vesne iz Zagreba, stigla naša muzičarka, biće pisme!!!
15 50 Anteine cure su jednako tužne, odlaze na bivak ali moraju se prvo izgrlit sa njon. Malo plaču, puno se grle... AL moraju se rastat... Sritan ti put Antea, viču... Mašu... Pozdravljaju se!!!
Iznenadili su je jer su joj organizirali ceremoniju prelaska u Vitre. Ona prisritna, iako suznih očiju, ponosna na svoje izviđačke prijatelje.
16 00 Ja se sad odjavljujen i krećemo za Pulu!!!

Za vidjeti slike na mobitelu kliknite ovde a moze ih i downloadati