Logor - dan šesti

Kreirano: Srijeda, 03 Kolovoz 2016 Napisao/la Lada
logor-dan-peti

 4 45 Pas danas kasni. AL traje duže. Dica ne daju znakove da išta čuju.
6 16 Moran u wc, ali ne radi obavljanja nužde nego radi druge hiće. Glava me rastura, povraća mi se. Ja nisan sklona glavobolji, al ovo je jezivo. Cca uru san se patila, malo se umirin pa trč, a iz mene izlazi samo voda. Onda san se uspila umirit, Mirela mi donila čaj i neofen. Na silu popila, i za tri minute opet muka. Opet vanka. AL ima bit da je neofen osta unutra jer mi uskoro ipak bilo bolje. Alen mi je donija postelju i montira isprid kućice, Mirela mi donila kušin i vriću. I bilo mi bolje.

10 10 Kosor ide put kužine. Kako san ja priskočila doručak, molin ga fetu kruva i nutele. Ode on i viče da nema nutele. Vičen ja, „Donesi kruva, iman ja šta namazat! Donila mi Ivana Fićina!“ Bravo Ivana, spasila si me!!!
11 14 Poleti rade strele, iskidali su ljeske, ogulili ih, nategli lukove, i sad in Alen pojačava strele. Otežava ih malin kamenčićen, a na drugi kraj stavlja krilca. Marin je preuzeja posal, al je nacrt okrenija naopako pa smo mu se smijali. Ispravija je i ide sad dobro i njemu.
11 26 Dolazi mi posjeta. Meni. Čuli su da san bolesna i dolaze. Tako kaže Ratko. Dolaze još jedni moji slovenici. Al ovi su mojiji. To su moji najdraži slovenci koje puno volin!
11 40 Alen prilazi i kaže da je naša osinjak. A ja bi prije rekla da je osinjak naša njega! Tri su ga ubole! Poletarci su mu istrljali rane sa tri različite trave s livade i biće mu dobro. Neće kapulu. A šašavoga diteta! Čiji li je, jadna mu majka...
-    Čujen cure kako žicaju lišće, plodove od raznih stabala. Triba in za uvjete za listove. Rastrčale su se po krugu i traže. Traže list od oraha, plod od ljeske, list od javora i grančicu od jasena...
-    Lado, jesi napisala da smo imali krpelje, pita Marko? Da jesan li, i pisala kako je uletija sav sritan...
NAPOMENA ZA SVE: Dosta je dice zakačilo krpelja, skroz, skroz su sitni, jedva da se vide. Kad van dođu doma, provjerite ih dobro, sve pregledajte. A pitajte ih di su imali krpelja, i pratite dešava li se šta. Ako se jave koncentični krugovi, javite se pedijatru da in da antibiotik. Lani je Adi uvatila krugove, i to je jedini put u mojih 48 izviđačkih godina da se neko zarazija. Nadan se da neće nikome bit ništa, al da znate.
12 02 Poletarci idu u vrtaču naoružani a Luka se posebno veseli.
-    Zaboravila san napisat da me zadnja straža nekidan zvala da poleti kažu da u šumi iza njih ima neka životinja koja ih gađa šiškama! Tila san zavarit, ali san ih sasvin ozbiljno saslušala, povela ih u šumu i objasnila da ima vjeverica koje se hrane sjemenom iz češera. Ostatak bacaju sa stabla pa može izgledat ka da ih neko gađa.

-    Veliki su na samoći. Sve je u redu. Cure nisu išle, teškon mukon je Mia odustala a ona četri lapana odoše. Nisu predaleko. Valjda će ih uskoro ić obić.
12 17 Upalili smo agregat jer mi je laptop bija prazan, a i vode je nestalo. Onda triba upalit hidrofor
12 22 „Evo iman i ja. Sad mogu stavit „ček“ i na to!“ – ulazi Galeb i zadiže majicu. Opaaa, kapitalac!!! Bome, veći je od svih skupa koje san do sad izvadila. Ma nije ni petinu onih iz Fužina ali u odnose na ove do danas je bas kapitalac. Marijana, prati stanje... (Opet veseli smajlić)
13 45 Pripreme za ručak, povrtna juva od domaćih kaula i karote, teleći rižot, salata i sok. Diš bolje?
14 20 Evo mojih!!! Pugi, Blondi i Frane, stigli moji najdraži slovenci! Izgrlili se, izljubili, taman na obid stigli,... Ručali, i malo zasili... Nude pomoć oko konferencije, jer Split je domaćin evropske skautske konferencije, 2019.-e, a Ljubljana je bila domaćin svjetske lani.
14 30 Svi mali su položili kurira!!! Odradili su svoju samoću, prenili su poruku, i sritno se vratili!!
Bravo Feđa, Jakov, Len i ponavljač Roko!!! I nije in uopće bilo strašno, kažu, bili su spremni!!!
14 47 Napetost raste, svi spremni, u Marjan majicama, s marama oko vrata, s eurima u žepu i šugamanima u borši! I drugo in ne triba! Neman pojma ima li doli dućana. Ako ima, uskoro u njemu slakoga neće bit ništa!!! Iako ima u mojoj slatkoj kutiji uvik neka sitnica, iako dobiju za marendu uvik nešto lipo, isto su jedva dočekali trošit!!! Prvi put ovoga logora! Ma nek se dica vesele. Ja san poletima vikala da mi kupe čikolatu, baš me zanima oće li se sitit.
15 04 Konačno, evo bus!! Ukrcaj, veliki u bus. Poleti side na klupi, ne ulaze, vesele se i smiju kako će oni pješke. Veliki zbunjeni ali skužili su da mali idu autima.
17 02 Slovenci idu ća, a mi na pranje. Ratko i Tomić se peru, a meni ladno. Nema Nikole za upalit brzoparilnik. Ratko je ugrija vodu za njih dva na rešo, a ja ću sutra. Nije mi o glavu, još si ne smrdin. (smajlić). A i kako ću, kad se ne mrdan dalje od kutića jer stalno neko dolazi? Uostalon, zato san tu.
17 23 Kosor i Valentina su se vratili, ona ima posla oko večere.
17 27 I Dena i Mirela su se vratili iz nabavke. Kupili su banane za marendu, pa ćemo dat ekipi dok budu čekali bus.
18 36 Kosor se uputija doli. Dočekat će ekipu isprid bazena, dat in banane i utrpat u bus. Dena i Ratko su se isto spustili do civilizacije jer tribaju internet. Moste mislit koliko je mejlova u inboxu? Čoviće,...
18 44 Mene uvik pitaju zašto ja ne iden nigdi iz kruga, ni na izlete ni na bazene? Oni ne znaju koja je to lipota kad ostane nas nekoliko u cilome logoru, a tek mir i tišina? Nevjerovatno!!!
-    Nema komaraca. Ima to nešto osa, ima pokoji jelenak ili slična velika buba, ima krpelja ali to je to. E da,... Ima i oni dosadni pas. Ja se nisan nagledala nekig životinja, ali se nisan ni makla daleko od kruga. Iman ja dva baldahina, ali ih nisan montirala jer ka ne tribaju. Al ih je isto baza vidit. Fala Jagoda Laco na donaciji!

-    U moj kutić uvalila san i jednu postelju viška. Super se uklopila. Sad je prava ordinacija.

-    Srića da san ja ponila sve šta mi triba. Za sve. Tako san danas pružala prvu pomoć i jednoj lampadini. Crvenoj, na okričanje. Ono, ka na navijanje. Pukla je ručica. Pa nema ni struje. Izvadila Lada finu mini bušilicu, ubušila po tri rupice sa svake strane, spojila žicon puknute djelove i... Fercera!!! Još da znan koje mi je dite donilo na popravak?! Ahaaa, jesan smantana.

-    Ala ako san potrošila zadnje metke, zadaviće me sin. Ma... Iskoristila san šta nema nikoga i išla se malo igrat puškon. Prvo nisan znala otvorit onu novu, a onda san u staroj ispucala svih 12 metaka. Ja bi još al ne znan di su.

18 58 samo šta nije krenija bus nazad. Ajme... Mir je gotov. Brige vas, vi ste nama uvalili dicu, a vi guštate. Ma sto puta san se pitala da šta to nama triba? I nisan našla pametan odgovor.
19 01 Uskoro će i ekipa sa samoće doć. Ratko ih je obiša oko obida, super su, sve ih je vidija, a oni njega nisu.
19 16 Ajme, evo ih... Vraća se ekipa sa kupanja... Idu prvo autaši... Buka je već krenila...
19 19 I bus stiže.
-    Jel bilo dobro? Je, odlično!!! Najbolje, ludilo!!!
19 30 Spuštanje zastave, u Marjan majicama jer se nema vrimena. Samoćanci čekaju. A čekamo i mi.
19 37 Zastava je spuštenja, prozivaju se poimenice...
19 39 Vanja ulazi...
19 40 Ante stiže...
19 41 Roko je na vrime...
19 42 Dražen zaokružuje brojku. SVI SU TU!!!
Isprid ciloga stroja stariji kuriri ih pregledavaju... Napetost raste... Minuta je duga... Deset, devet,... tri, dva, jedan... Jeeeeeeeee, svi su položili!!!!
BRAVO KURIRI!!!!
20 03 Večera samo šta nije, ima rižota od ručka ako neko oće a zapravo su prženice. Savršene, onako savršene kako teta Mare to zna... Bravo za našu kuvaricu!
-    Dobro je... Ono nisu bili zadnji meci...
Večeras je opet vatra, a ja se odjavljujen. Iden pokupit slije da mi pribace na laptop i kad sve sredimo idemo Alen i ja do kafića objavit.
Već san u flisu, u duge gaće, iden obut gojze, a po noći san jučer stavila i kapu jer mi je malo puvalo kroz šator... Ovo je tek tako, da van malo vadin mast...
A sve vas vole i pozdravljaju vaši Marjanovci!!!
-    


Za vidjeti slike na mobitelu kliknite ovde a moze ih i downloadati