Logor - dan treći

Kreirano: Ponedjeljak, 01 Kolovoz 2016 Napisao/la Lada
logor-dan-treci

11 55 Iman ga i ja,.. viče Marko Gotovac, i trče prema meni!!! Ozaren mi pokaže sitnu točkicu na nozi i sav ponosan kaže da ima krpelja! Uz njega trče i svi ostali poletarci jer ih je Alen posla da gledaju „operaciju“. Prvo su pregledali nogu velikin povečalon, i onda prepustili vađenje meni. Toliko je bija sitan da san ga morala izvuč pinceton, al uspili smo sačuvat za zalipit u izviđačku knjižicu. Ratko mu je upravo traži.
12 02 Evo Zviri pored mene!!! Đurđa ih uči čvorove i onda čuješ „Ti si največi antitalenat za čvorove!“ i svi se nasmiju. Đinđer veselo digne ruku da je on u pitanju i dođe na repeticije kod mene. Odma je skužija detektivski i pokaza Đuri kako mu ide. =)

-    jedan član Zviri jutros je bija bezobrazan prema jednoj planinki. Patrola je odma reagirala, Đuro ga je pedagoški kaznija a i ostali su se složili sa kaznon. Nadamo se da se neće ponovit takvo ponašanje.
-    Toma i Krešo su mi rekli da san zlobna! Zašto? Zato jer san komentirala da su mi stalno u ambulanti! Toma je stuka prst pa je bija prekonekoliko puta na previjanju a Krešu uglavnom klopaju neke bube pa dolaze na mazanje!!!!
-    Tomica Botica nakon petoga puta uspije na pravu stranu okrenit konop i konačno i on uspije napravit pravilni čvor!
-    Seki Andrei, čestita rođendan njen brat Marin Miloš!!!
I Đurđa se pridružuje čestitkama!!! =)
12 35 Marenda je puding, ekipa se zaleti u kužinu, a Marul pomalo. Pitan ga ja jel voli puding, a on kaže da ne baš. Znala san da ima neki razlog zašto ne žuri. =) Ručak će malo kasnit pa mo dodali marendu između. =) Kosor je meni da svoj jerbo on mliko je konzumira a meni drago.
13 10 Cure su na tuširanju. Marinović i Nikola su napunili brzoparilnik od domaćina, i napunili  badanj. Razladili vrilu vodu i uključili pumpu. Pravo tuširanje!!! Iza njih idu poleti, a posli njih idu Zviri. Cure stanu u red, Mirela ih smoči, maknu se dok se sapunjaju, a onda ih redon ražentaje. Super funkcionira.
-    Noć – Mia D je rekla da joj noć nije baš draga, da više voli kad je dan.
13  17 Ratko provjerava Đurđine uvjete i zaključi da mu je najlakši uvjet izlet od 15 km. Jer mu svaki od 5 dođe do 15. Ma ne gubi se on, on voli istraživat. =)
13 19 Cure se poslagale na betonirani dio iznad bunara i suše se. Viče Mirela Kosoru da ih slika a on kaže da ne smi jer san mu ja zabranila. Ma nisan baš zabranila nego san rekla da nije baš zgodno jer se one srame. Al cure su se malo zamotale u šugamane i viču „Aj slikaj, aj slikaj!“ Famozne su.
-    A jedu li ga jedu... Jutros je pofalilo kruva koliko se jede. Bilo je čokolina, pahuljica ali kruva slabo za repete. I Luči dođe do Dene i kaže: „Naruči više kruva, malo nan je!“ a Mirela i ja varimo od smija. =)
-    Bobo i Kosor su jutros rano išli u obilazak terena za izlet. Prekrasna je priroda oko nas. Nema nešto voća, tu i tamo koja malina, ali šuma je ludilo!!! Ima i bjelogorice, i crnogorice. Marinović je odma reka da sidimo ispod javora a Nina je bila najjača. Pošalje je vodnica da vidi koje je stablo iznad klupe, a ona pogleda i zaključi: „Znan, smokva!“ Ma kakva smokva, čoviće, pogledaj bolje, vičemo mi... Pogleda i  kaže, „ a jabuka“!!! =)
-    Puje puni bocu vodon i vikne:“Ajme, šta je ovo, neki leteči mrav?“ i nastavi užasnuto promatrat. Ja je zbunjeno pogledan i pitan koliko logora ono ona ima. Ona slegne ramenima i tiho kaže „Pet!“ Ahaaaaa, ima pet logora a boji se buba! Zapravo je to bit hrabar. Lako ti je onome koji nikad nije bija na logor pričat da bube nisu strašne, da smo mi na njihovome terenu i da ih se ne triba bojat. Al kad to uživo vidiš, kad živiš sa skakavcima, gigalomeganskin mravima, sa osama, i inin bubama, a ne voliš ih baš, dapače, bojiš ih se, pa onda i iduće godine opet ideš, e to je hrabro!!!
-    Marinović je otiša doma. Tihi, samozatajni a spretni i vridni naš izviđački prijatelj. Cile konačare je bija a kad smo došli sve nas je spašava, pogotovo kad upali motornu pilu. -    Ratko i Alen su se zaletili do Lijepe naše, do Fužina. Al ne idu u posjet nekin izviđačima nego se idu nać sa dedon, tj Ratkovin ocen. On i žena plešu u folklornoj skupini u svom selu, putuju sa folklorašima, i danas su u Fužinama. Ja nisan išla jer iman vaše dice koja se vesele kad se stuku, razrižu ili imaju krpelja. A čudnih li likova?!  Još ni jedne suze radi toga nije bilo, ni jedne! Iako mi je jučerašnji ranjenik doša pušući i režeći uz komentar „Skoro da mi se plače!“ Nisan mu branila, čak san mu rekla sa slobodno plače ako će mu bit lakše. Onda je presta puvat, opustija se i bilo je ok. Očistila san ranu, zavila mu prst i otpremila ga dalje na aktivnosti!
17 41 Skupljaju se oblaci. Prognoza je kiša. Od noćas pa sutra cili dan. Sutra ćemo vidit kakve ste postole spakirali dici i imaju li pametne kabanice.
Krešo: „Dena, tražin dopuštenje da uzmen trubicu, i da ujutro probudin ratka u sedan!“  Ahaaaaa, da u sedan?! Pa Ratko se ujutro diže u 6!!! Reka je Dena da je ideja dobra ali da se ne odobrava! Ne još! =)
19 36 Kosor privodi kraju pečenje pljeskavica, kuvarice su pripremile kruv, salatu i dodatke, a Ale je došla i povela muža i pasa. Povela je i Ivanu Fićinu. =) Najvolin goste koji mi donesu čikolatu! Ovo sa Alon je baza jer san bila prestala pisat, morala san ić nešto pojist. A Ale je stvarno došla. I Ale je slovenka jer živi ovde, a muž će joj bit dalmatinac kad dosele doli. On bi ali mu je posal malo problem, ovde ga ima. Ma ima bi on posla i doli, sigurna san! =)
20 12 Kako ja ne jeden meso, meni je moj Kosor ispeka lepinju na roštilju i namazala san je kajmakon. Dobro mi je silo! Bravo Kosore!!! 
21 02 Pripreme za vatru su pri kraju. Kiša nas je zaobišla. Rekla je vištica Mirela da joj se čini da će bit Tresla se brda, rodija se miš. I bilo je! Noćas nan kiše ne gine, ali je dobro da je sad nije bilo.
-    Aha, sitila san se, prvi put kad je Rico doša, nije pomoglo šta su ga gazde doma najili. Lipo se snaša! Al je doša mali Lovre sav u suzama da ne želi da mu Lovre jede sednvić. Al je... I smaza ga je u slast.
-    U šumama oko nas ima likova iz Ježeve kućice. Liju su vidili Dena i Mirela, vepriće i veprove su vidili Alen i Marin a Ale i Jože su vidili srnu. Znan da srna nije iz te priče al je iz ove. =) Moje.
-    Tetka, sretan ti rođendan!
21 21 Ulazi Marin M u moj kutak i kaže: „A nisi mislila da će proć dan a da meni ne triba flaster?“ Malo se rasika na klin, al dobro je, očišćeno i previjeno.
21 26 Taman Marin izađe, eto Lovre. „Lado, opeka san se na koprivu, daj mi malo namaži...“
-    Opet napominjen da niko ne plače, da su uglavnom zdravi, da se tu i tamo žale na trbobolju ali ta trbobolja prođe čin prestane zadatak. Oće reć da se izvlače!!! Skužili smo ih pa ne padamo na to. =) Večeras ih je i prava pedijatrica pregledala pa je potvrdila moje mišljenje.
-    Večeras je počela šutnja. Nisan sigurna koliko ih je ostalo, jer su oko vatre, a ja san u kutiću. Martin je stariji dežurni i skroz je ozbiljno svatija svoj zadatak.
-    Luci je uvo super! Još malo pa neće ni flaster tribat.
-    Nego jesan li spomenila našu vrtaču? E to van je ono ka u onome taljanskome filmu kad svu dicu uvale u kavez jer ih nema ko čuvat. E pa ova bi rupa mogla bit to. Ali nije. Tamo se igra balun. I nema straja da če ti balun odletit sa terena, nema šanse. Ako nekoga od muških tražiš, njega ili njih nema, samo baci oko na vrtaču. I tamo su... =)
 21 46 Traži Kosor svoj mobitel. Nema ga nigdi. Zovemo ga, nema signala. Tražimo ga u kutiću di je peka meso, po stolovima di smo jeli, pa u kužini,... Nigdi ga nema. Prođe par minuti i evo teta Mare, vratila se iz sobe i na stol stavlja mobitel. Kosorov! Zabunon je uzela krivi. A ona i on imaju one starovinske, prapotopne! Zato je i mogla zaminit. =)
21 57 Pregledavala san slike i našla jedan video. Zavarila san. To je ono kad klinci dolaze gledat kako vadin krpelja. Onda se počnu otimat oko povečala a ja viknen da se ne guraju. AL iskidano je, i samo je dio moga NE... Kad se pogleda više puta zaceni se... Baren san ja umirala od smija!!
22 22 Ekipa se sprema za spavanje... Nema još kiše,... Al mogla bi...

SRETAN NAM 109-i ROĐENDAN IZVIĐAČI!!!!
    1.8. je naš dan!!! =)


Za vidjeti slike na mobitelu kliknite ovde