6. dan zimovanja nastavak

Kreirano: Petak, 08 Siječanj 2016 Napisao/la Boška
Zimovanje

Šesti dan – pet sati skijanja, završna večer, proslava 60. rođendana SK Marjan

 

Srijeda nam se nije posrećila sa skijanjem, pa se danas skijalo preko pet sati, tzv. maraton skijanja. I najveći spavači „prigorili“ su rano buđenje uz Kosorovo obećanja da se skija dok traje dan i dok god ima snage za to. To je izgledalo tako da su neki „ispucali“ i tri ski passa ( 3 x 11 spuštanja). Gotovo svi su danas skijali, a kad bi se umorili od skijanja pauza u malom prostoru kraj žičare. Bome nas je išlo i sanjkanje.

Kako je pretumban raspored obroka i marenda je bila na skijalištu, ručak smo slasno pojeli u 16 sati. Mame, tate, djedovi i bake, tribali bi vidit kako i oni sa kojima se inače ratuje da pojedu obroke nakon skijanja poližu tanjure.

Nakon večere slijedio je svečani program.  Teta Vesna dobro nas je uvježbala i himna SIH-a zvučala je zbilja dobro. U ime Marjana pozdrav je održao Goran Kosor, a u ime skauta iz Štity naš prijatelj Luboš. Razmjena prigodnih poklona.

Vito nas je proveo kroz kratku prezentaciju o povijesti SK Marjan, a onda su to znanje u kvizu i potvrdili predstavnici Vučića, Zviri, Vila i Vitara.

KZP su pripremili velike i male Zviri, Vile, Vitri – pjesme , skečeva i smijeha nije nedostajalo.

Kao iznenađenje, a u čast jubilarnog rođendana stigla je i pizza.

Večeras je i zavjet dao naš Marin Mladinov i postao punopravni član Zviri koji su ga raširenih ruku primili u svoje društvo. Ugođaj na snijegu uz lučice u obliku znaka Marjana zbilja je poseban. Splitski izviđači na češkom snijegu.

Zadnja večer prigoda je i da se pohvale (i nagrade čokoladom)svi oni koji su se iskazali na ovom zimovanju. Naš Bager pohvaljen je za nesebičnu pomoć kad god se to od njega zatražilo, ali i onda kad je samoinicijativno pomagao svima kojima je pomoć bila potrebna. Od Vitara su pohvaljeni  Matijević i Đurđa, a Vila Antea i Lara. Domzi je pohvaljena za maksimalan angažman oko organizacije svih događanja na zimovanu. Marino Kosor i Vile pohvaljeni su za svoj doprinos KZP-u. Osoba čiji angažman ste prvenstveno primjetili vi kod kuće, a i mi kad je bila potrebna tehnika je Pino i zato mu hvala. Vitu za trud oko KZPa i inače na zimovanju.  Hvala i Boški i Vesni, za potporu u njihovim područjima. Kosor je posebno pozvao naše Vučiće, jer na njima Marjan ostaje i nadamo se da je ovo tek pola puta našg odreda. 

Posebo hvala našem Vici za sav trud koji je uložio oko organiziranja i provođenja cijelog zimovanja. Sve je prošlo glatko i po planu, a to je ogroman posao i to odrađen vrlo uspješno.

Uz pjesmu je dočekana i ponoć i odbrojavanje sa pjenušcem do početka 60. rođendana SK Marjan. Pjenušce (bez brige roditelji - dječje) otvorili su Marino, Vito, Domzi i Luboš. Svjećice na torti ugasili su Marko, Jakov i Roko. Nakon nazdravljanja, zajednički : Ponos Marjana. Čast da prereže slavljeničku tortu pripala je Vici. Osjećaji i ponos ispunili su našu večer.

Sutra se spremamo za put i polako krećemo. Nadam se da se i vi pripremate za naš dolazak. 

Zimovanje

 

Zimovanje

 

Zimovanje

 

Zimovanje

 

Zimovanje

 

Zimovanje

 

Zimovanje

 

Zimovanje