Bivak Zviri i Panda

Kreirano: Utorak, 20 Listopad 2015 Napisao/la Ratko
marjanski-vucici-u-setnji-marjanom
 
U subotu 17.10.2015. družina Marjanske Zviri: Morževi, Tigrovi i Grizli i patrola Pande iz Marjanskih Vila okupila se rano ujutro na Kopilici kako bi otišli na dvodnevno kantonovanje u Kreševo.
23 okupljena člana zamišljeno su promatrala nebo i nadala se prestanku kiše. Putem još pljusak ali po dolasku u Katune dočekalo nas je Sunce. Mnogima je to bila prva višednevna akcija s izviđačima. Po dolasku u izviđački dom uobičajni scenario. Pravila ponašanja, smještaj, marenda, podjela zaduženja, igra i početak rada. Na patrolnim sastancima kratko upoznavanje s izviđačima, običajima i patrolnim ceremonijalima. Nakon toga malo o karti, mjerilu, orijentaciji. Kratka šetnja na kojoj smo sakupili bilje za čaj i evo ti ručka. Za ručak juha i karbonara u aranžmanu kuharica Panda. Nakon ručka pranje suđa i nastavak aktivnosti: orijentacija pomoću karte u prirodi. Sve patrole su uz pomoć karte pronašle 9 kontrolnih točaka označenih prometnim čunjićima. Nakon marende (banana) nastavili smo s aktivnostima: Pande su crtale skicu, Morževi učili crtati kroki a Tigrovi i Grizli su učili kako napraviti zaklon od šatorskih krila. Mrak je iskorišten za igru. Nakon što su nam Tigrovi spremili kajganu i hrenovke uz čaj od sakupljenog bilja (kadulja, menta, vrisak, šipak) krenuo je kulturno-zabavni program koji se protegao do kasno u noć.
Jutro uobičajno: ustajanje, tjelovježba, higijena, doručak (kruh, pašteta, mlijeko, čaj) i izviđačke aktivnosti. Nakon igre učili smo o vatri i na kraju imali malo natjecanje u paljenju vatre. Nakon igre otišli smo u šetnju do vidikovca i tamo se upoznali s okolinom: Biokovo, Omiška Dinara, Mosor, kanjon Cetine, Šestanovac, Zadvarje, Slime, Blato na Cetini,... sve su to vidjeli naši članovi. Ručak su pripremili Morževi ali na meniu ništa morsko nego čevapi u lepinji. Nakon ručka pakiranje stvari te čišćenje i uređenje doma. Svi su bili vrijedni i brzo izvršili zadane zadatke pa je ostalo vremena i za igru. Za marendu kolač. Na kraju smo uredili okoliš i nazad put Splita.
Umorni ali zadovoljni vratili smo se kućama.
 
stop view Info
/
   preview
   Album
   Photo
   Date
   Dimensions
   Filename
   File size
   Camera
   Focal length
   Exposure
   F Number
   ISO
   Make
   Flash
   Views
   Comments
   ozio_gallery_fuerte
   Ozio Gallery made with ❤ by joomla.it