Druženje sa Švicarskim skautima

Kreirano: Utorak, 20 Listopad 2015 Napisao/la Ratko
druzenje-sa-svicarskim-skautima

Prošli petak 16.10.2015. godine u posjetu Splitu bila je grupa izviđača iz Švicarske. 48 voditelja izviđača organiziralo je zajedničko putovanje. Na svom putovanju uspostavili su kontakt s lokalnim izviđačima pa su tako došli i do nas.
Prijepodne smo se našli u gradskom savezu gdje je dugogodišnji tajnik Zoran Fistonić dočekao goste i ukratko ih upoznao s Hrvatskom i skautizmom u Splitu. Nakon toga podjelili smo se u nekoliko grupa koje su naši Vice, Alen i Lada uz pomoć Jadranovaca vodili po najlipšem gradu na svitu.
Navečer je u našim prostorijama organizirano druženje Švicaraca i istraživača splitskih udruga: Marjan, Jadran i Spinut. Gosti su nas počastili večerom pripremljenom u improviziranoj kuhinji na našem balkonu.

Manistra s mesom i nekoliko preljeva. Bili smo sumnjičavi prema njihovim slatkim preljevima od jabuka ali sve je bilo ukusno pripremljeno.
Terasa i velika dvorana su služili za igre i druženje. Mi smo organizirali sendviče, sokove i grickine. Uz priču, pjesmu i igre druženje se nastavilo skoro do ponoći. Aktivnost smo završili zajedničkim zborom na teresi kojom priliko smo razmjenili poklone. Nakon čiščenja prostorija otpratili smo goste do njihovog hostela.
Da li ćemo i kada uzvratiti posjet nije poznato. U svakom slučaju dobili smo poziv i nove izviđačke prijatelje.

 

stop view Info
/
   preview
   Album
   Photo
   Date
   Dimensions
   Filename
   File size
   Camera
   Focal length
   Exposure
   F Number
   ISO
   Make
   Flash
   Views
   Comments
   ozio_gallery_fuerte
   Ozio Gallery made with ❤ by joomla.it