Jesenske igre poletaraca Dalmacije

Kreirano: Nedjelja, 11 Listopad 2015 Napisao/la Ratko
jesenske-igre-poletaraca-dalmacije

U subotu 10.10.2015. u Splitu su održane Jesenske igre poletaraca Dalmacije. Zbog kiše igre su umjesto na Zvončacu održane u prostorijama SK Marjan.
Među 100-tinjak sudionika iz Metkovića, Omiša i Splitskih udruga (Jadran, Brodosplit, Split, Spinut) sakupilo se i 11 članova SK Marjan i 6 voditelja. Igre je otvorio predsjednik SIH-a, Željko Roglić - Klodi.
Tema ovogodišnjih igara bili su Indijanci pa je na tu temu bilo organizirano 9 radionica: Indijanska utrka, indijanci u lovu, trokutno pleme, indijanski šator, ples na kiši, indijanska mreža, bacanje lasa, borba na deblu i izrada totema.

Nakon marende za koju je organizator osigurao svakom sudioniku čokoladnu torticu, sok i krafnu igre su nastavljene indijanskim plesom u kojem su sudionici trebali od gaženja i pucanja sačuvati balon vezan za nogu. Najspretniji je bio naš Roko M. koji je nakon duge i iscrpljujuće borbe jedini sačuvao svoj balon.
Sve igre - radionice su bile "začinjene" pričama o indijancima i životu u prirodi.
Na kraju igara sudionicima je pročitano pismo Indijanskog poglavice Seattle u kojem je prije 161 godinu upozorio američkog predsjednika na potrebu očuvanja prirode.

stop view Info
/
   preview
   Album
   Photo
   Date
   Dimensions
   Filename
   File size
   Camera
   Focal length
   Exposure
   F Number
   ISO
   Make
   Flash
   Views
   Comments
   ozio_gallery_fuerte
   Ozio Gallery made with ❤ by joomla.it