Betlehemsko svjetlo

Kreirano: Subota, 20 Prosinac 2014
betlehemsko-svjetlo
20.12.2014. - Duga subota. Nakon proba i priprema došla je završna godišnja priprema Splitskog skautskog zbora.
U dvorani se među ostalim splitskim izviđačima našlo i 40-tak Marjanovaca. Nakon himna i pozdravnog govora započela je predstava. Među glumcima 4 naša člana. Ne znaš tko bolji: Marin B. kao Zeko sveznalica, Vanja kao gruda, Vito kao izviđač Filip ili Martin kao Krampuus. Sudjelovanjem u predstavi ispunili su uvjete za vještinu glumca: Vanja i Marin odnosno vještarstvo: Vito i Martin.
U zabavnoj igri puno naših članova. Kao dobri osmatrači brzo su u dvorani našli postavljene papiriće za sudjelovanje. Vanja, Frenki i Dario odlično su odradili postavljene zadatke i dobili male nagrade. U međuodredskom Božičnom darivanju mi smo izvukli Skautski klub Split kojem smo poklonili "marijanizirane" (Marinova umotvorina) darove: svića, kalendar i frizbi ali sve sa znakom i nazivom SK Marjan.
Nas je darovao OIP Brodosplit. Na kraju priredbe u mnoštvu dobrih izviđača pohvaljeni su najbolji članovi:
družina Marjanski Vučići
družba Žuti - Vanja Mihajlov
družba Plavi - Filip Ivić
družba Crveni - Luči Vukušić

družina Marjanske Vile
- Mia Marasović
- Lara Ivanišević
- Lucijana Drašković

družina Marjanske Zviri
- Ivan Marušić
- Luka Alajbeg
- Frane Ćetković

družina Marjanski Vitri
- Andrea Domazet
- Bruno Đurović
- Goran Štefek

družina Marjanski Gromi
- Marin Mihovilović
- Vičenco Kosor
- Bruno Rudak

Nakon priredbe formirana je zajednička kolona i svi skupa smo se uputili kroz grad prema Peristilu. Nakon zajednčke fotografije i jedne igre unijeli smo Betlehemsko svjetlu u Splitsku katedralu. Nakon što smo svoju poruku mira i dobra predali župniku don Ćubeliću otišli smo u prostorije. Tamo smo se prisjetili aktivnosti u protekloj godini i kroz projekciju pogledali fotografije s 50 akcija (ne sastanaka kluba). Kada bi tome pridodali 2 vikend tečaja za voditelje i volontiranje jednog člana na Svjetskoj skautskoj konferenciji u Ljubjani izašlo bi da smo u protekloj godini - u 52 tjedna sudjelovali u 53 aktivnosti. Za vrijeme projekcije vrijedna ekipa je ispekla 250 vafla (500 kom.) koje su namazali s nutelom i marmeladom. Dena je kupio sokova pa je nakon projekcije održana mala fešta. Vrijedni Kosor je uz pomoć Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju pripremio kalendare za sve članove. Nakon kićenja jelki (ne brinitze koristimo umjetne) i uređenja prostorija večina se razišla kućama.

stop view Info
/
   preview
   Album
   Photo
   Date
   Dimensions
   Filename
   File size
   Camera
   Focal length
   Exposure
   F Number
   ISO
   Make
   Flash
   Views
   Comments
   ozio_gallery_fuerte
   Ozio Gallery made with ❤ by joomla.it