Donacija američkih skauta

Kreirano: Ponedjeljak, 07 Listopad 2013

 

Donacija_americkih_skauta

Jeff Bozanich, na proputovanju kroz Hrvatsku, sa svojim sinom ovog ljeta, poželio je sresti "domaće" skaute. Iz SIH-a su im preporučili Marjan-ovce. Ali, kako su mlađi bili po vikendicama, putovanjima itd. dužnost  smo domaćina preuzeli Dena i ja. Kratki susret, pretvorio se u poludnevni obilazak najlipšeg grada na svitu a zavšija je na večeri u Štefeka doma. I između ostalog, bila je tema literatura. Požalili smo se kako nemamo dovoljno knjiga tj. priručnika za rad sa mlađima i...

Čovjek dođe kući, objavi tekst sa druženja i pozove svoje skautske prijatelje da doniraju knjige koje će njegova žena poniti u Hrvatsku za dva tjedna. 
Poziv je ozbiljno shvaćen, jer se u dva dana skupilo toliko knjiga da ih pet ljudi ne bi moglo nosit a kamoli jedna osoba. I tako je napravljen izbor koji je i doniran članovima skautskog kluba Marjan. Knjige su predstavljene na zadnjem rujanskom okupljanju na Zvončacu. :-)

Veselim mahanjem Marjanovci zahvaljuju i pozdravljaju svoje američke prijatelje!!!

P.S: Jeff se također uključio u O La La akciju i dao 100 dolara za večeru za beskućnike. Iako ne uzimamo novčane priloge, ovaj smo put učinili iznimku.

I vrlo skoro u njihovo ime, organizirat ćemo dostavu obroka.

(...iz Mc Donald's-a, naravno... :-))

 

FOTO GALERIJA: